Cibakert Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft.

thumb_up 110 kedvelés
rate_review 2 Vélemények
III. kerület 3
5411 Kétpó, Magyarország
phone
Kattintson ide a telefon megjelenítéséhez
Információkérés

Cibakert Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. Company Information

Általános információ

A CIBAKERT Mezőgazdasági Kft 1993. március 15-én alakult vállalkozás alapvetően ipari zöldségnövények termelésére és integrációjára szakosodva, kizárólag öntözött körülmények között. A rendszerváltozást követő gazdasági összeomlás és útkeresés között is megtaláltuk azt a piaci részt, ahol nagyon sok nehézséget leküzdve, nagyon sok munkával, áldozattal és néha szerencsével elindulhattunk a fejlődés útján. A folyamatosan bővülő integrációnk központi kérdése volt a fajták folyamatos tesztelése és a vetőmag beszerezése, így szoros kapcsolat alakult ki a különböző vetőmagcégekkel. Ebből is következett, hogy 1996-ban a holland Pop Vriend vetőmagcég felkért bennünket a magyarországi képviseletre. Az erős piaci igényeknek köszönhetően a termelés, az integráció és a vetőmag-kereskedelem töretlenül fejlődött. A termelésünk bővülése újabb területbevonásoknak volt köszönhető, 2000. évben Kétpón, végül 2004-ben Kuncsorbán vásároltunk felszámolásból öntözőtelepeket és béreltük ki az alattuk lévő termőföldeket, de a vetőmagok kereskedelme és az egyéb termelők integrációja is nagy léptékben fejlődött, ezért 2002-ben a kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységünket új társaságok alapításával leválasztottuk a mezőgazdasági alaptevékenységünktől. Ekkor hoztuk létre a CIBAKERT MAG Vetőmagkereskedelmi Kft-t és a CIBAKERT TÉSz Zöldségtermelői Értékesítő Szövetkezet-et.
Az EU-hoz történt csatlakozásunk és sok-sok egyéb változás, időjárási, gazdasági és politikai körülmények hatásainak ellenére a cégcsoport ma is dolgozik, és stabil piacokkal rendelkezik.
A CIBAKERT Mezőgazdasági Kft a termelésben ma is három településen van jelen, de sajnos a földtörvény és a támogatások változásai miatt a területeit csökkenteni kellett. Így hoztuk létre a Subicz Kertész Kft-t, ami a cégcsoport meghatározó tulajdonosának családtagjai termőföldtulajdonára lett alapítva. A termelés minden feltétele – gépi, telephelyi és dolgozói – magas színvonalon biztosított, mindig nagy figyelmet fordítottunk a szükséges fejlesztésekre és a környezetünkre is. Termelésünk meghatározó eleme továbbra is a nagymagvú ipari zöldségnövények termesztése, de nagyon fontos a vetőmag termelésünk is továbbá a rendelkezésre álló gépi, öntözési és szállítási kapacitásokkal kiemelkedő a szolgáltatási tevékenységünk is.
A CIBAKERT MAG Vetőmagkereskedelmi Kft is sok változáson ment keresztül, 2010-től a Top-Corn Kft csúcsminőségű csemegekukorica hibridjeivel kereskedik, 2012-től pedig a Holland-Select holland vetőmagcég képviseletét látja el Magyarországon és a környező országokban az ipari zöldbab fajták vonatkozásában. A CIBAKERT MAG Kft 2011. és 2012. években létrehozta a saját, magas technikai színvonalú vetőmagüzemét, ahol zöldborsó és őszibúza vetőmagok feldolgozását végzi. A megtermelt és feldolgozott zöldborsó és búza vetőmagok bérfeldolgozás keretében kerülnek piacra, a zöldborsók az MG Falker GBBR Bt, míg az őszibúza a Don-Agro Kft jóvoltából és közreműködésével.
A CIBAKERT TÉSz Szövetkezet a hatalmas bürokratikus teher és egyre nehezebb támogatáshoz jutás miatt a jelenlegi gazdasági és jogszabályi környezetben stagnál, de korrekt módon fogja össze a meglévő tagság tevékenységét és végzi el az alapszabályban számára meghatározott integrációs feladatot. A szövetkezetnek jelenleg 6 jogi és 47 természetes személy tagja van, akik kb. 1200 hektáron végzik tevékenységüket. A tagok által termesztett fajok közül legnagyobb volumene a csemegekukoricának van, emellett kiemelkedő jelentőségű a zöldborsó, a zöld- és a fejtett bab. A tagvállalatok termelése kizárólag szántóföldi körülmények között, ipari célra irányul, ezért a megtermelt árumennyiség 100 százalékban belföldi konzervgyárak, és hűtőházak részére kerül értékesítésre. Az értékesítésre előre tervezett módon, szerződéses alapon, rögzített árakon kerül sor.

III. kerület 3 Kétpó

Nyitvatartási idő
Hétfő:
07:30 - 16:00
Kedd:
07:30 - 16:00
Szerda:
07:30 - 16:00
Csütörtök:
07:30 - 16:00
Péntek:
07:30 - 16:00
Telefonszám
+3656457451
Linki
Közösségi Felhasználók
Kulcsszavak
Mezőgazdasági szolgáltatás, Növénytermesztés

Cibakert Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

Egy hasonló oldal az Ön vállalkozásához? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Adja hozzá cégét