Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dunaújvárosi Játszótér - Játszóház

thumb_up 822 kedvelés
rate_review 32 Vélemények
favorite 459 kedvencek
Október 23. tér
2400 Dunaújváros, Magyarország
phone
Kattintson ide a telefon megjelenítéséhez

Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dunaújvárosi Játszótér - Játszóház Company Information

Általános információ

A Dunaújvárosi Máltai Játszótér - Játszóház, mint többfunkciós közösségi tér, 2014. szeptember 27-én nyitotta meg kapuját.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre és fiatalokra. A karitatív szervezet 1998-ban modellkísérletként indította el az azóta is sikeresen működő „Játszva megelőzni!”programját, melyben célul tűzte ki, hogy korszerű, gyermekbarát játszótereket hozzon létre.
A zsúfolt lakótelepeken, betondzsungelek közepén épített játszóterek elsődleges célja az volt, hogy az unatkozó, céltalanul csellengő gyerekeket összegyűjtse, és számunkra vonzó programokat kínáljon a szabadidő hasznos eltöltésére. A nagyvárosi máltai játszóterek szigetet jelentettek a szürke betonrengetegben, és már a kezdeti időkben nagy sikerük és magas látogatottságuk volt.
Ahogyan Győri-Dani Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az egyik játszótér megnyitásakor megfogalmazta: „Olyasvalamit akartunk építeni, ami nem a házakról szól, hanem a gyerekekről, és egy kicsit a lelkeinkről is.”
A családokat, iskolai és egyéb csoportokat, önállóan betérő tinédzsereket életkori sajátosságaiknak megfelelő programokkal, játékokkal várják. A program célja, hogy olyan játszóhelyeket működtessenek, amelyek a szociálisan terhelt lakóterületeken élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését szolgálja. A szabadidő hatékony eltöltésén, a norma- és értékteremtő programok kínálatán túl lehetőség nyílik a lakótelepi családok megismerésére, a személyes kapcsolatokon keresztül pedig a lakóközösség kohéziójának fejlesztésére is.
A folyamatos nyitva tartást a játszótereken felépített 100 m2-es játszóházak teszik lehetővé, így a látogatók rossz idő esetén is részt vehetnek a programokon. Sok épületben játékkölcsönző működik, hogy senkinek ne kelljen otthonról játékot hoznia.
A „Játszva megelőzni” program az 1997. évi XXXI. törvény „ A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 41. §. (4)” bekezdése alapján a gyermekek napközbeni ellátását valósítja meg játszótér, illetve játszóház keretében a máltai típusú játszótereken.
A játszóterek funkcióját jól szemléltetik a „Játszva megelőzni” program célkitűzései:
Korszerű, védett család- és gyermekbarát közösségi tér (játszótér és szervesen hozzá tartozó közösségi ház) működtetése minden olyan család számára, akik nem tudnak a közvetlen lakókörnyezetükben a gyermekeiknek más aktív és tartalmas, életkori sajátosságokhoz is igazodó szabadidő-eltöltést biztosítani.
A nagyvárosokban megjelenő magánjellegű játszóházakhoz képest a védett, igényes környezetben zajló szabadidő-eltöltés ingyenes biztosítása.
Változatos lehetőségeket kínálni az önfeledt játékra és a közösségi kapcsolatok építésre
- biztonságos (karbantartott, ellenőrzött, felügyelt)
- tiszta (higiéniai szabályoknak megfelelő)
- kreativitást ösztönző (készségfejlesztő játékeszközökkel ellátott)
- szocializációt támogató környezetben.
- az önkéntes közösségi szerepvállalás lehetőségének folyamatos biztosítása

Október 23. tér Dunaújváros

Nyitvatartási idő
Hétfő:
10:00 - 18:00
Kedd:
10:00 - 18:00
Szerda:
10:00 - 18:00
Csütörtök:
10:00 - 18:00
Péntek:
10:00 - 18:00
Szombat:
10:00 - 18:00
Vasárnap:
10:00 - 18:00
Telefonszám
+36309856665
Linki
Közösségi fiókok
Kulcsszavak
Játszótér, Fedett játszótér

Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dunaújvárosi Játszótér - Játszóház Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

Egy hasonló oldal az Ön vállalkozásához? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Adja hozzá cégét